Ohjelmakartta

Aktiiviohjelma
Cosplayohjelma
Roolipeliohjelma
Animeohjelma
Muu ohjelma

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia!
Ohjelmakarttaa muokattu viimeksi: 07.09.2012, 12:08.

Katso myös: Roolipelit, jatkuva ohjelma.
Mobiiliversio

Lauantai

 Iso SaliPieni SaliStudioSopraanoSonaatti 1
10–11 Avajaiset

Avajaiset

Conitea (1h)

Viihteellisen informatiivisessa avajaisspektaakkelissa ohjelmassa on mm. tanssiryhmä Chotto!Chocolaten tanssiesitys, teemapelin räjähtävä alkurysäys sekä kuumia vinkkejä siitä, mitä viikonloppuna ei ainakaan kannata missata! Alkaa klo 10:30.

       
11–12   Maailmalopun kuvia ja salaliittoteorioita

Maailmalopun kuvia ja salaliittoteorioita

Teema (1h)

Miten maailma loppui – vai loppuiko? Panelisteina Tirius Fran, vielä tuntematon huputettu kostaja, Harmaa Saarai, sekä Harmonian Universumin päälaama Cariophyllis, joka aiemmin tunnettiin vallankumousjohtaja Oranssina Pantterina. Paneeli on osa teemapeliä.

Hei, me cossataan!

Hei, me cossataan!

Saana Siljamäki (2h)

Oletko koskaan miettinyt, mitä vaaditaan valmiiseen ryhmäcosplayesitykseen? Mitä kulisseissa tapahtuu? Mistä kaikki saa alkunsa? Tule kuulemaan kisoista henkiin jääneen cossaajan omakohtaisista onnistumisista ja mokista. Saat vinkkejä mm. juonen rakenteesta, äänittämisestä ja esitykseen valmistautumisesta. Ohjelma on suunnattu erityisesti aloitteleville kisaajille.

Nettiroolipelien maailma

Nettiroolipelien maailma

Hanna Mäkinen (1h)

Millaisia yhteisöjä ovat internetin tarinaroolipelit? Mitä pelaajana ja pelin ylläpitäjänä on syytä ottaa huomioon? Yli 10 vuotta netin eläinroolipelien parissa pörrännyt tarinoi faktaa ja näkemyksiä nettiropetuksen maailmasta.

Ensimmäinen bofferini-työpaja

Ensimmäinen bofferini-työpaja

Pirkanmaan boffaajat ry (2h)

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin! Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

12–13   Kodittomana avaruudessa

Kodittomana avaruudessa

Mikko "Lmmz" Lammi (2h)

Mitä animessa tehdään, kun Maahan ei ole palaamista ja pyyhekin jäi matkasta? Avaruuden käymättömillä korpimailla voisi kuvitella olevan pimeää, kylmää ja yksinäistä – vaan näin on laita harvemmin animessa, kun avaruusmatkaajien ihmissuhdesotkuja häiritsevät tavan takaa avaruusolentojen hyökkäykset ja muut virkistävät yllätykset. Esityksessä käydään näytteiden kera läpi lukuisia genren klassikoita, joita kommentoimassa ovat Mikko Lammi, Pekka Wallendahl ja Jussi Nikander.

Tietokonemallinnuksen hyödyntäminen animessa ja mangassa

Tietokonemallinnuksen hyödyntäminen animessa ja mangassa

Juho "Syoran" Tuominen (2h)

Tietotekniikan kehittyessä on myös animaation alalle on avautunut uusia mahdollisuuksia. Yleensä tietokoneanimaatiota käytetään, koska se on halvempaa ja nopeampaa tuottaa, mutta piirrosjäljestä liiaksi erottuva tietokoneanimaatio voi haitata katselunautintoa. Teokset kuten Redline osoittavat, että kokonaan ilmankin pärjää, mutta aina studioilla ei ole seitsemää vuotta aikaa yksittäisen elokuvan tuottamiseen. Toisaalta esimerkiksi Negima-mangan tietokoneella mallinnettuja arkkitehtuuritaustoja on kiitelty niiden yksityiskohtaisuudesta ja näyttävyydestä. Voiko 3D-mallinnus tuoda jotain sellaista animeen tai mangaan, jota pelkällä perinteisellä piirrostekniikalla ei voi tehdä?

13–14   Fairy Tail – Velho ja Kissa

Fairy Tail – Velho ja Kissa

Riikka Sohlman (2h)

Fairy Tail on Hiro Mashiman toiseksi tunnetuin sarja Rave Masterin jälkeen. Sarjassa seurataan Fairy Tail -nimisen velhojen killan kommelluksia ja seikkailuja. Sarjaa on julkaistu alkaen vuodesta 2006 Weekly Shounen Magazinessa, mutta suurin osa faneista tuntuu löytyvän muualta kuin poikien joukosta. Ohjelmassa käydään läpi päähahmoja, juonta ja erilaisia viittauksia muihin sarjoihin sekä selvitetään, mikä tekee sarjasta erikoisen muihin shounensarjoihin verrattuna. Sisältää juonipaljastuksia.

Cossaajan kootut selitykset

Cossaajan kootut selitykset

Henna "Momo" Hirvonen, Heta "Poke" Hirvonen (1h)

Kuulutko niihin joilla conia edeltävä yö menee kaikkeen muuhun kuin nukkumiseen ja ompelukone surisee pikkutunneille asti? Edellinen iltahan on tunnetusti paras aika puvun väsäämiselle – stressitasot nousevat uusiin ulottuvuuksiin ja motivaatiokin on kumman korkealla! Keräsimme parhaita selityksiä ja tekosyitä puvun teon lykkäämiseen sekä helppoja ratkaisuja mattimyö-häisille. Tervetuloa avautumaan myös omista edellisen illan tuskailuistasi!

14–15 AMV-kisa

AMV-kisa

Sanna Nousiainen (2h)

Traconin AMV-kisassa kilpaillaan neljässä sarjassa: draama, toiminta, huumori ja romantiikka. Tule katsastamaan Suomen AMV-taivaan nousevat tähdet ja kovimmat konkarit!

GoH Speech: Horror in Gaming

GoH Speech: Horror in Gaming

Sandy Petersen (1h)

Sandy will reveal his secrets on how to run a successful, spine-thrilling horror roleplaying game. The lecture is based on his experiences working on Call of Cthulhu, Doom and Quake and from watching endless hours of horror movies. Prepare yourself for some practical samples!

City-peikkoja ja neonvaloja

City-peikkoja ja neonvaloja

Niina Niskanen ja Simo Järvelä (2h)

Neonhämärä-urbaanilarppikampanjassa (2008–2012) yksi keskeisimmistä lajityypeistä oli trollpunk. Pelien aikana Helsingissä liikkui oudolta haisevia, kummallisesti elehtiviä pörröpäitä, jotka milloin soittivat rock’n’trollia kulttuuriareena Glorian lavalla, milloin taas tappelivat skinareiden kanssa pimeällä parkkipaikalla. Kerromme, millaisia peikot olivat Neonhämärässä, miten niiden kulttuuria toteutettiin ja miten siihen kaupungilla suhtauduttiin.

Super Robot Wars – Crossovereita ja Isoja robotteja

Super Robot Wars – Crossovereita ja Isoja robotteja

Mikael "Väiski" Paananen (2h)

Yli 20 vuotta jatkunut Japanissa huikean suosion saanut Super Robot Wars-pelisarja on jäänyt lähes kokonaan tuntemattomaksi länsimaalaiselle yleisölle lisenssivaikeuksien vuoksi. Tämä luento kertoo kaiken olennaisen tästä huikeasta mecha-crossover-sarjasta. Luennolla käsitellään muun muassa pelimekaniikkaa, mechatyyppejä ja upeita taisteluanimaatioita sekä tietysti sitä, miten näihin peleihin pääsee käsiksi ja miten niistä kykenee nauttimaan ilman käännöksiäkin.

15–16 Yasuhiro Nakuran haastattelu

Yasuhiro Nakuran haastattelu

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

Cosplay-haaste

Cosplay-haaste

Show-cosplay-yhdistys OF ry (2h)

Tuntuuko, että cosplay-ohjelma coneissa on jo ”niin nähty”? Kaipaatko jotain uutta ja freesiä? Nyt monta TV:stä tuttua formaattia puetaan cosplayn nahkoihin! Tule katsomaan ja viihtymään jännittä-vien cosplay-aiheisten haastetehtävien pariin!

16–17 Samurain rakkaus

Samurain rakkaus

Tampereen ylioppilasteatteri (1h)

Samurain rakkaus on riipaiseva kertomus samurain ja ylhäisöneidon rakkaudesta, joka yltää yli elämän ja kuoleman rajan. Juhani Lompolon käsikirjoittama ja Otto Donnerin säveltämä teos pohjautuu vanhaan japanilaiseen tarinaan Pionilyhty, jota esitetään edelleen Japanissa. Tampereen ylioppilasteatterissa esitettävä musiikillinen kabuki-draama on Suomen kantaesitys, ja se saa ensiiltansa 13.10.2012. Traconissa näytetään otteita tulevasta esityksestä.

1800: Alkujen ja loppujen aika

1800: Alkujen ja loppujen aika

Rintamasuunta (1h)

1800-luku oli Napoleonin, kuningatar Viktorian, Saksan keisarikunnan, brittiläisen imperiumin ja eurooppalaisten vallan aikaa. Vanhat imperiumit sortuivat ja uudet valtiot nousivat niiden tuhkasta. Miten tuo kaikki tapahtui ja mihin tuo kaikki johti? Sen teille kertoo tässä Axis Powers Hetalia -teemaisessa esityksessä cosplayryhmä Rintamasuunta.

Pakokauhua Raccoon Cityssä

Pakokauhua Raccoon Cityssä

Ari-Pekka "carska" Savolainen, Juho "Hazama" Miettinen (1h)

Kuvittelitko, että Resident Evilissä on kyse vain korisevista zombeista ja makeista aurinkolaseista? Tämä luento on olemassa todistaakseen, kuinka väärässä olitkaan! Syviä juonenkäänteitä! Unelmia ja haavoja!

Foliohattutyöpaja

Foliohattutyöpaja

Jenni Kääriäinen ja Maisa Vainikainen (3h)

Ajatuksenluku ja sähkömagneettiset aallot ovat todellinen uhka. Tule rakentamaan patentoimaton foliohattu ja suojaa aivosi alieneilta, zombeilta ja Illuminatilta. Edes Kristillisdemokraattien mielenhallinta ei läpäise tätä suojaa.

17–18 Pukukilpailu ja World Cosplay Summit 2013 -karsinta

Pukukilpailu ja World Cosplay Summit 2013 -karsinta

Cosplay Finland Tour (3h)

Lisätietoja cosplaysivulta.

Iso Z ja avaruudessa selviytymisen alkeet

Iso Z ja avaruudessa selviytymisen alkeet

Riku Niittymäki (1h)

Avaruudessa selviäminen on kysymys, joka on kuuhun laskeutumisen päivistä lähtien askarruttanut fyysikoita, visionäärejä ja filosofeja. Näitä kysymyksiä käsittellään niin nyky- kuin entisaikain näkökulmista tässä luennossa Ison Z:n johdolla.

Planet Soldiers of Love

Planet Soldiers of Love

Elina Routi, Heli Routi (1h)

Sailor Moon -neronleimaus saattaa nykyisin tuntua kuluneelta idealta, vaikka kaikkien taikatyttötarinoiden äidistähän on kyse. Oletko koskaan tuuminut, minkälaisia syrjään vedettyjä asioita Sailor Moonissa kuvataan, mitä ei välttämättä tämän päivän mangassa näe? Hahmoihin samastuu omalla kokemuksellaan julmimmistakin teiniajoista; jokaiselle löytyy oma soturinsa. Tule kuuntelemaan luentoamme, olitpa sitten fani tai täysin tietämätön koko sarjasta! Sisältää juonipaljastuksia.

Stalker – Bar Talk

Stalker – Bar Talk

Ville ”Burger” Vuorela (2h)

The English translation of Stalker RPG landed into an existing international sub-culture and has since gained many friends. Its fans are now both asking for more content and creating it themselves. But how to make more content for such a game? What has been asked and what could be on offer? The FLOW system has no use for endless lists of equipment. The setting imposes other restrictions, because the content has to be faithful to the source material and follow someone else’s Designer Intent. What have the fans done and where do their interests lie?

18–19 Japanin uudet animestudiot värikuvin

Japanin uudet animestudiot värikuvin

Valtteri "Tounis" Strömsholm (2h)

Viime Traconista tuttu ”Japanin animestudiot värikuvin”-ohjelma saa jatkoa! Tällä kertaa keskitytään pienempiin, vasta nousussa oleviin studioihin vanhojen vakiintuneiden sijaan. Ohjelmassa käydään läpi merkittävimmät uudet studiot ja niiden tyylit sekä analysoidaan, miksi jokaisen animeharrastajan tulisi painaa ne mieleensä ja mitkä niistä kenties kasvavat isojen joukkoon.

Iloinen muumiperhe – Japaniin ja takaisin

Iloinen muumiperhe – Japaniin ja takaisin

Cilla Lohi, Nita Lohi, Myy Lohi (2h)

Kun Muumipeikko, Pikku Myy ja Muumipappa esiintyy... Muumilaakson tarinoita on jokaiselle tuttu animaatiosovitus Tove Janssonin klassikkokirjoista. Tuskin kukaan kuitenkaan piti sitä animena, kun ensi kerran näki sitä televisiosta. Millainen sarja oikein on Japanissa? Entä mikä on muuttunut matkalla kirjoista animeksi ja siitä suomenkieliseksi piirrossarjaksi?

19–20 RPG-Show

RPG-Show

Pekka ”Sandi” Wallendahl (1h)

RPG on urheilulajeista jaloin, jonka rinnalla olympialaiset, jääkiekot ja formulat ovat tuskin edes kärpästen pärinää. Illan RPG-SHOW:ssa nähdään jälleen kutkuttavan eeppinen spektaakkeli Luolamestarin ja pahaa aavistamattomien pelaajahahmojen välillä. Tule kannustamaan aikamme suurmestari, isänmaan toivo, kääpiö sekä tietysti M-I-K-E voittoon!

Cthulhu ja avaruus

Cthulhu ja avaruus

Ilkka ”Kyanor” Niemi (1h)

Kokoelma omituisia hybridipelejä, jotka ovat ilmestyneet viimeisien vuosien aikana Lovecraftin tekijänoikeuksien rauetessa.

20–21     Artisti josta et ole kuullutkaan: Hideo Azuma, K-18

Artisti josta et ole kuullutkaan: Hideo Azuma, K-18

Satu Valli, Minna Rikalainen (2h)

Hideo Azuma tunnetaan meilläpäin lähinnä Disappearance Diary -sarjakuvastaan, joka kuvaa hänen putoamistaan yhteiskunnan ulkopuolelle 90-luvun laman aikaan. Azuma-sensei on kuitenkin muutakin kuin vain alkoholisoitunut otaku: hänellä on ollut suurta merkitystä anime- ja mangateollisuudelle. Onpa häntä jopa tituuleerattu ”loliconin isäksikin” useaan otteeseen. Tällä luennolla tutustumme hänen elämäntyöhönsä animaation ja sarjakuvan parissa. Ikäraja 18 vuotta. Henkilöllisyystodistus tarkastetaan.

Fanitaidepaneeli

Fanitaidepaneeli

Päivi "ered" Niinikangas (1h)

Fanien tekemä taide jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Onko kyseessä olennainen osa fandomia, fanien faneille luomaa lisäsisältöä rakkaudesta lähdeteosta kohtaan vai häpeilemätöntä suosion sekä rahan kalastelua toisten hengentuotteilla? Mikä motivoi piirtämään toisten hahmoja ja miltä fanitaidetta tuntuu saada? Paneelissa pureudutaan aiheeseen useasta eri näkökulmasta ja myös yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun. Panelisteina: Raakel Hokkanen, Taina Koskinen, Ella Kurki ja Petra Nordlund

Cosplayesitykset, nuo kisalavojen lyhytelokuvat

Cosplayesitykset, nuo kisalavojen lyhytelokuvat

Henniina "Pumpkin" Isoaho (2h)

Cosplaykisaaminen on kokenut suuren evoluution muutaman sekunnin poseeraamisesta yleisön edessä konserttisalien suurille lavoille, joilla on mahdollisuus esittää eeppisiä tarinoita. Miten peräkammarin ompelijasta kehkeytyy myös ohjaaja, koreografi, käsikirjoittaja, äänieditoija ja videoleikkaaja? Luennolla käydään läpi pro-vinkit mieleenpainuvan cosplayesityksen rakentamiseen erilaisesta näkökulmasta, josta kokenutkin kisaaja voi oppia jotain uutta.

21–22     Huispauslihaksista silkkilakanoihin – Fan fictionia vakavasti ja ei niin vakavasti

Huispauslihaksista silkkilakanoihin – Fan fictionia vakavasti ja ei niin vakavasti

Panelisteina Iina Karasti, Suvi Virolainen ja Noora Karasti (2h)

Mistä on fan fiction tehty? Kliseistä, yksinäisistä kyynelistä, unettomista öistä, kommentoimattomista ficeistä, syyhyävistä sormista, kilahduksista, kuivuneista silmistä, tyhjän paperin pelosta, käsittämättömistä parituksista, lemonista, fluffysta ja angstista. Fan fictionista monella tasolla ja tällä kertaa ehkä sivistävästikin. Miltä fan fiction näyttää paperilla? Mihin fan fiction on menossa? Toivomme pystyvämme vastaamaan näihin kysymyksiin paneelissa.

22–23     Animehuone

Animehuone

Crunchyroll (2h)

Ei ohjelmakuvausta.

Melonipaneeli K-15

Melonipaneeli K-15

Jenni "Rika" Aro, Aino "Yuurei" Alasmaa (1h)

Mikä niissä kiehtoo? Milloin liika on liikaa? Paljonko voi paljastaa? Asiallista mutta huumoripitoista keskustelua animessa ja mangassa esiintyvistä meloneista. Huom! Ohjelma ei sisällä hedelmiä.

23–24       Vedetään Hatusta Goes Anime

Vedetään Hatusta Goes Anime

Ana Pereira, Teemu Kivinen, Saga Takehara, Sini Ylimäinen, Lotta Lehtimäki ja Frida Selim (2h)

Televisiosta tuttu impro-ohjelma Vedetään Hatusta saa animen ja japanilaisen populaarikulttuurin siivin aivan uuden puolen! Tule katsomaan kuinka anime ja pelihahmot tekevät maailman huonointa deittivideota ja miten hatusta vedetyt aiheet saavat aivan uuden merkityksen.

 BassoRondoOpus 1Opus 2Opus 3Ulkona
10–11            
11–12   Boffaustila

Boffaustila

Pirkanmaan Boffaajat ry (7h)

Tule kokeilemaan boffausta eli bofferitaistelua! Bofferit ovat itse tehtyjä pehmeitä miekkoja, keihäitä ja muita lyömäaseita, joilla kamppailu on vauhdikas ja viihdyttävä urheilulaji. Ohjelmassa myös turnaus, jonka tapahtuma-ajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

       
12–13 Brony-miitti

Brony-miitti

brony.fi (3h)

Miitti bronyille eli My Little Pony: Friendship is Magic -animaatiosarjan faneille.

       
13–14 Sarjakuva-albumin tuotantoprosessi

Sarjakuva-albumin tuotantoprosessi

Kristian Huitula (2h)

Sarjakuva-Kalevalan ja Muumin piirtäjänäkin tunnettu Kristian Huitula avaa sarjakuvan tekoprosessia käsikirjoituksesta valmiiksi tuotteeksi. Japanin animaatiostudioillakin animetyöhön perehtynyt Huitula kertoo sarjakuvan toteuttamisesta esimerkkinään itse käsikirjoittamansa ja piirtämänsä 1500-luvun Japaniin sijoittuva “Oni Kudaki”-albumisarja. Luennon jälkeen workshopissa mahdollisuus käytännön harjoitteluun tekijän opastuksella, tyyli vapaa!

Suomen cosplay-harrastajat

Suomen cosplay-harrastajat

Suomen cosplay-harrastajat (3h)

Ryhmä pyrkii saamaan alan harrastajat tutustumaan ja verkostoitumaan keskenään. Toimintaa mm. Facebookissa sekä coneissa. Tämä on SCH:n ensimmäinen miitti, ja tarkoituksena on tutustua paremmin ryhmän jäseniin, sekä vaikka ihan vain hengailla porukalla. Mikäli olet kiinnostunut cosplaysta ja haluat tutustua muihin harrastajiin, niin tule rohkeasti käymään luonamme!

   
14–15 Mensan älykkyystesti

Mensan älykkyystesti

Mensa ry (1h)

Oletko kiinnostunut älykkyydestä? Haluatko testata oman älykkyytesi? Suomen Mensa järjestää älykkyystestin Traconissa. Testi mittaa ns. yleistä älykkyyttä eikä vaadi ennakkotietoa tai -valmistautumista. Testit arvioi psykologi, ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti. Testin hinta on 40 euroa. Testiin voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet. Ota mukaan käteismaksu ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Cosplayshakki, taistelulajinäytöksiä ja TanPARA

Cosplayshakki, taistelulajinäytöksiä ja TanPARA

- (3h)

Ulkona tapahtuu! Shakki, pelien kuningas, on entistäkin jännittävämpää kun olet itse shakkinappula. Nappulaksi pääsee myös paikan päällä, jos ennakkoilmoittautumisten jälkeen jää tilaa! Ulkona myös taistelulajinäytöksiä: klo 14:00 Musō Shinden ryū -iaido. Klo 15:00 TanPARA.

15–16 Turrimiitti

Turrimiitti

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

Lafi-gaala

Lafi-gaala

Lost and Found (3h)

JRock-fanifoorumi Lost and Foundin eli tuttavallisemmin Lafin miitissä ohjelmassa on mm. vuosittainen palkintojenjako, tutustumisleikkejä ja kirpputori.

Sandy Petersen: roolipeli

Sandy Petersen: roolipeli

- (6h)

Ei ohjelmakuvausta.

16–17 TanPARAn parapara-oppitunti

TanPARAn parapara-oppitunti

TanPARA (2h)

Parapara on jo Suomeenkin levinnyt japanilainen klubitanssi, joka perustuu vauhdikkaaseen käsien liikkeeseen. Tule mukaan opettelemaan paraparaa!

Yasuhiro Nakuran fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Yasuhiro Nakuran fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Yasuhiro Nakura (1h)

Yasuhiro Nakura vastaa fanien kysymyksiin sekä jakaa nimikirjoituksia.

17–18    
18–19     SIIRRETTY: Perinteisten japanilaisten aseiden käyttö cossaajan ja larppaajan näkökulmasta

SIIRRETTY: Perinteisten japanilaisten aseiden käyttö cossaajan ja larppaajan näkökulmasta

Taino H. ja Antti Pajunen (2h)

Esityksessä käydään läpi lyhyesti teoriaa perinteisten japanilaisten aseiden käytöstä. Workshop-osuudessa katsojat osallistuvat kyseisten aseiden käyttöön. Lisäksi harjoitellaan oman kehon käyttöä aseiden kanssa. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Opus 1).

   
19–20        
20–21   Iltabileet

Iltabileet

- (4h)

Ei ohjelmakuvausta.

Johnny, what the...?!

Johnny, what the...?!

Tiina Nukarinen (1h)

Japanilainen populaarikulttuuri on ajoittain hyvinkin outoa. Tarkastelemme tällä kertaa, miten tämä ilmenee Johnny & Associatesin poikabändi-idolien tekemisissä. ”It’s like a supernova next to the door.”

SIIRRETTY: Indie-manifesti

SIIRRETTY: Indie-manifesti

Arto Koistinen (1h)

Mitä on olla pieni studio pelilalla? Mihin peliala on menossa ja minkälaisia haasteita se kohtaa? Peliyrittäjä kertoo raadollisen realistiseti alan toiminnasta, yrittämisestä ja siitä miten pelejä pääsee tekemään, sekä siitä miten pelejä ei kannata tehdä. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Opus 2).

 
21–22          
22–23          
23–24          

Sunnuntai

 Iso SaliPieni SaliStudioSopraanoSonaatti 1
0–1     Animehuone

Animehuone

Crunchyroll (10h)

Ei ohjelmakuvausta.

PERUTTU: Japanin henkimaailma ja sen rajalla, Osa 2

PERUTTU: Japanin henkimaailma ja sen rajalla, Osa 2

Milla Katajisto, Marika Taam (2h)

Tämä luento on valitettavasti peruttu.

 
1–2     Yöllinen musavisa

Yöllinen musavisa

Kalle "Pallerå" Hietaranta, Matti Pieniniemi (1h)

Jos uni ei vielä maita tai haluat vain käydä mahdollisimman monessa ohjelmassa ennen maailmanloppua, tule kavereidesi kanssa tunnistamaan taustamusiikkeja animeista ja japanilaisista videopeleistä! Voit osallistua 1–3 hengen ryhmissä tai vain tulla kuuntelemaan musiikkia ja tutustumaan sarjoihin.

2–3       SIIRRETTY: LARP: Venus & Eros Tracon

SIIRRETTY: LARP: Venus & Eros Tracon

Tero Tikkanen (2h)

Väsyttääkö avaruusaluksen arki? Haluatko tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä? Tule siis seuralaispalvelu Venus & Eroksen järjestämään pikadeittitapahtumaan ja löydä sydämesi valittu, yhden illan hoito tai uusi sydänystävä. Venus & Eros Tracon on Star Exodus larppimaailmaan sijoittuva pikadeittipeli. Venus&Eros on maailmanlaajuisesti tunnettu seuralaispalvelu, jonka palveluksia käyttävät paitsi lemmenkipeät ihmiset, myös tahot jotka tarvitsevat mahdollisuuden salaiseen tapaamiseen ilman, että se herättää liikaa epäilyksiä. Pelissä on romantiikan ohella myös synkkiä salaisuuksia. Peliin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa larppikokemusta tai erillistä proppautumista, vaan avoin mieli ja eläytymiskyky riittävät. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Sonaatti 1).

3–4      
4–5        
5–6        
6–7        
7–8        
8–9        
9–10        
10–11   Cosplay-deitti

Cosplay-deitti

Sora "LEd" Hietala, Frida "Frii" Selim ja Tiitu "NaruDossu" Vihakara (2h)

Cosplaydeitti on humoristinen Napakymppi-tyylinen show-ohjelma, jossa animehahmot löytävät Kohtalon Valittunsa. Osallistujat on valittu ennakkoilmoittautumisten perusteella; tervetuloa katsomoon! Suositusikäraja 14.

Kawamorin mielen mukaan

Kawamorin mielen mukaan

Heidi "Hoothoot" Päivinen (2h)

Animeohjaaja Shoji Kawamori on erityisen tunnettu uudemmista Macross-tuoteperheen teoksistaan. Galaktisten supertähtien rinnalla avaruuden eri kolkkia asuttavat monet muut ihmiskohtalot. Kaikkeen kietoutuva symboliikka ja henkiset arvot rönsyilevät Kawamorin sarjoissa ja luovat uniikin tunnelman, jota ei löydy mistään muualta. Millaisia maailmoja Kawamori on luonut, miten erilaiset myytit sekoittuvat avaruudessa ja mitä yksi tunnetuimmista animeohjaajista oikeastaan haluaa kertoa meille?

  Miniproppipaja

Miniproppipaja

Minna ”Nargara” Fagerdahl (2h)

Miekkoja ja vasaroita, heittotähtiä ja panssareita... Tule askartelemaan omasi! Miniproppipajassa pääset kokeilemaan proppien luomista halvoista materiaaleista – opastuksella tai ilman.

11–12   Sandy Petersenin haastattelu

Sandy Petersenin haastattelu

Sandy Petersen (1h)

Mikä Lovecraftissa kiehtoo? Yllättikö Doomin ja Quaken suosio? Tule kuulemaan roolipeliveteraanin Sandy Petersenin haastattelu miehen elämästä, urasta ja mitä Sandy Petersenille nykyään kuuluu.

12–13   10 + 1 syytä rakastaa Kaoru Moria

10 + 1 syytä rakastaa Kaoru Moria

Anna "Extended_feline" Rantasila (1h)

Kaipaatteko elämänne hitusen romantiikkaa, ripauksen estetiikkaa sekä aimo annoksen ihania naisia ja miehiä? Näitä kaikkia – ja kebabohjeita! – Teidän silmillenne ja sielullenne voi tarjota mangaka nimeltä Kaoru Mori. Tulkaa tutustumaan Morin sisäkköjen- ja silmälasientäyteiseen, sopivan kapinalliseen maailmaan. Jos vielä epäröitte, tämän tuokion aikana ihastutte varmasti ikihyviksi!

Pyrstötähti ja tuhotulva – Maailmanlopun teema Tove Janssonin muumikirjoissa

Pyrstötähti ja tuhotulva – Maailmanlopun teema Tove Janssonin muumikirjoissa

Anni Nupponen (1h)

Luennolla pohditaan, millaisia maailmanlopun teemoja Tove Janssonin muumikirjat sisältävät. Miten maailmanloppuun suhtaudutaan kirjasarjassa ja millainen on mahdollinen muumimaailman maailmanloppu?

Maailmanloppu ja siitä selviytyminen – paradoksaalinen peruskurssi

Maailmanloppu ja siitä selviytyminen – paradoksaalinen peruskurssi

Minna Hiltula (1h)

Kun traconilaiset pakenevat maailmanloppua avaruusalus Tampere-talolla, nousee aikaparadoksin syövereistä yksi henkilö opettamaan muille, miten tähän pisteeseen oikein päädyttiin. Alussa pintapuolinen katsaus yleisimpiin maailmanloppuskenaarioihin, jonka jälkeen vuorossa on selvitys siitä, miten näiden skenaarioiden tapahtuessa tulee toimia. Tämän jälkeen annetaan vielä ”dagen efter”-selviytymisohjeita niille, jotka eivät aikaparadoksin vuoksi vielä tiedä, etteivät päässeetkään pakenemaan.

Roinasta loistokkuuteen REDUX

Roinasta loistokkuuteen REDUX

Matti "Atlas" Maalismaa (1h)

Puuttuvatko kalliit työkalut, eikö käytössä ole hienoja materiaaleja? Ei huolta, hyvä laatu ja halpa hinta eivät ole mahdottomuus! Tällä kertaa tutustutaan lähemmin halpoihin ja monikäyttöisiin työkaluihin sekä elokuvamaailman keinoihin proppienrakennuksessa.

13–14   The Legend of Zelda -pianokonsertti

The Legend of Zelda -pianokonsertti

Riku Niemelä (1h)

The Legend of Zelda -pelisarjan musiikki on jo vuosia ollut itse sarjaa tunnetumpi ja sen tarinoitakin suurempi legenda. Tämä pianokonsertti esittelee tuon tarunhohtoisen maailman sen musiikin kautta. Tule kuulemaan maagisia melodioita pianolle sovitettuna ja teeman mukaisesti kuvitettuna musiikillisena seikkailuna!

Suurin Pätijä! – tietovisa

Suurin Pätijä! – tietovisa

Mikko "Lmmz" Lammi (1h)

Kilpailijat pätevät tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan! 2–3 hlö joukkueille esitetään anime- ja manga-aiheisia kysymyksiä AV-materiaalin saattelemana, ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata vastustajansa. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

Keräilykorttipelin maailman luominen – esimerkkinä Cabals the Card Game

Keräilykorttipelin maailman luominen – esimerkkinä Cabals the Card Game

Sami Simola (1h)

Miten keräilykorttipelin maailma luodaan ja mitä merkitystä sillä on pelikokemuksen kannalta? Esitelmässä tuodaan esille maailman luomisen erilaisia tekniikoita sekä pohditaan fantastisten ja historiallisten maailmojen merkitystä pelikulttuurissa.

Cosplaykrokiipaja

Cosplaykrokiipaja

Raakel Hokkanen, Petra "Leppu" Nordlund (3h)

Pysyykö kynä kädessäsi tai onko päälläsi cosplayasu? Tervetuloa poseeraamaan lyhyitä aikoja yksin tai yhdessä, tai yleisöksi piirtelemään toinen toistaan mielenkiintoisempia cosseja ja poseja mitä conikansan keskuudesta voi löytyä! Coni tarjoaa paperit ja kynät.

14–15 GoH Speech: Yasuhiro Nakura – Making of animation

GoH Speech: Yasuhiro Nakura – Making of animation

Yasuhiro Nakura (1h)

How are the animation and characters to your favorite series and movies born? Yasuhiro Nakura talks about the different aspects of making an animation based on his own experiences working in various parts in animation production.

Anime ja hahmokulttuuri

Anime ja hahmokulttuuri

Matias "Madu" Tukiainen (2h)

Nykyanimea parjataan usein hahmovetoisuudesta, millä yleensä tunnutaan tarkoittavan sitä, että sarjassa ei tapahdu yhtään mitään. Voiko sarjat oikeasti jaotella hahmo- ja tapahtumavetoisiin, vai tuleeko erottava tekijä tylsän ja kiinnostavan sarjan välillä jostain aivan muualta? Luennolla pohditaan niin hahmokulttuuria yleisesti kuin sen vaikutusta animeen ja mangaan.

Kun addiktio iskee – mikä animessa ja mangassa koukuttaa

Kun addiktio iskee – mikä animessa ja mangassa koukuttaa

Sora "LEd" Hietala (1h)

Oletko koskaan miettinyt, miksi sitä animea tuli katsottua ensimmäisen kerran? Entä miksi tartuit juuri siihen pokkariin, joka sai sinut löytämään mangan? Tämän esityksen tarkoituksena on vastata juuri näihin hiljaisiin kymysyksiin, joita otakut pohtivat päidensä sisällä, sekä valottaa, miksi tähän Japanin populaarikulttuurinakin tunnettuun ihmemaahan tuli astuttua.

Persiasta perikatoon – historiallisia loppuja roolipeleissä

Persiasta perikatoon – historiallisia loppuja roolipeleissä

Joonas Katko (1h)

Mikä teki Aleksanterista Suuren? Mihin sortui mongolien mahtava valtakunta? Ja mikä vei viimeisen tsaarin ? Tervetuloa kuulemaan maailmanloppua pienemmän mittakaavan lopuista ja siitä, miten sellaisia voi soveltaa omissa roolipeleissään.

15–16 Esityskilpailu, nettipukukisa ja Missimittari

Esityskilpailu, nettipukukisa ja Missimittari

Cosplay Finland Tour (2h)

Lisätietoja cosplaysivulta.

Kosmos on laaja

Kosmos on laaja

Mikko "Lmmz" Lammi (1h)

Hyvän fiktion rajoittimena ovat valitettavan usein tieteelliset faktat, mutta niitä voidaan kiertää sopivalla teknobabblella, muukalaisten laitteilla tai jopa silkalla eeppisyydellä. Esitelmässä pohditaan, miten avaruusmatkustamisen tunnettuihin fysikaalisiin rajoitteisiin, kuten etäisyyksiin, nopeuteen, painovoimaan, säteilyyn tai aikaan suhtaudutaan eräissä animeteoksissa.

Pelimekaniikan vaikutus pelimaailmassa

Pelimekaniikan vaikutus pelimaailmassa

Nestori ”Nuurori” Lehtonen ja Hanna ”Qris” Rautakumpu (1h)

Tietääkö sankari, että keräämällä aarteita tulee vahvemmaksi? Siksikö aarteita kerätään? Onko tutkittua tietoa siitä, miksi joka 20. yritys onnistuu? Miksi ei?Miten pelin säännöt voisivat vaikuttaa pelimaailmaan, jos niiden annettaisiin. Voisiko tälläisessä maailmassa olla enää järkeä? Entä voiko pelin sääntöjen suunnittelu tähdätä maailman luomiseen? Millaisia mahdollisuuksia tällainen maailma voisi tarjota peleissä?

16–17 Legend of the Galactic Heroes: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

Legend of the Galactic Heroes: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

Muuan Vahvin (1h)

Kunniavieras Yasuhiro Nakuran merkittävin saavutus on Legend of the Galatic Heroesin hahmosuunnittelu. Valitettavasti LoGH on niin massiivinen, että meidän on tyytyminen käsittelemään A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights -OAV:tä, joka kertoo pääsarjan päähenkilön Reinhard von Lohengramin taustan. Luento antaa hyvän pohjan katsoa varsinainen sarja, mutta avaa myös uusia näkökulmia amiraaleille.

Miekkailu avaruusaluksissa

Miekkailu avaruusaluksissa

Ilkka ”Kyanor” Niemi ja Asko Metsäpelto (1h)

Miksi miekankäytön salat ovat jalo ja hyödyllinen taito karaistuneelle avaruuspiraatille ja -mariinille ja vaihtoehto ylivoimaiselle tulivoimalle.

Kultistin ABC

Kultistin ABC

Tuukka Tenhunen (1h)

Mitä kultit ovat? Miten ne syntyvät, kasvavat ja kuihtuvat? Luvassa katsaus kulttien rakenteeseen, psykologiaan ja temppuihin. Mukana historiallisia esimerkkejä ja spekulaatiota. Perusta oma kulttisi jo huomenna!

Kaiba – teennäinen hipsteranime josta et ole koskaan kuullutkaan

Kaiba – teennäinen hipsteranime josta et ole koskaan kuullutkaan

Emilia Vuorentausta (1h)

Muistojen manipulaatiota, vartalojen vaihtoa ensimmäisessä maailmassa. Pohdintoja animesta, joka voisi ulkomuotonsa puolesta olla suoraan Pikku Kakkosesta. Onko meillä syytä katsoa tämä teennäiseksi ja tekotaiteelliseksi haukuttu anime? Onko se sen arvoista? Otetaan selvää.

17–18 Päättäjäiset

Päättäjäiset

Conitea (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

       
 BassoRondoOpus 1Opus 2Opus 3Ulkona
0–1   Iltabileet

Iltabileet

- (1h)

Ei ohjelmakuvausta.

       
1–2   Boffaustila

Boffaustila

Pirkanmaan Boffaajat (16h)

Tule kokeilemaan boffausta eli bofferitaistelua! Bofferit ovat itse tehtyjä pehmeitä miekkoja, keihäitä ja muita lyömäaseita, joilla kamppailu on vauhdikas ja viihdyttävä urheilulaji. Ohjelmassa myös turnaus, jonka tapahtuma-ajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

       
2–3          
3–4          
4–5          
5–6          
6–7          
7–8          
8–9          
9–10          
10–11 Pornopolkkamaraton

Pornopolkkamaraton

Tiia Porkka ja Julia Sainonen (1h)

Sunnuntaiaamu on parasta mahdollista aikaa tanssille ja ilonpidolle. Siispä Traconin sunnuntaita aloittelee tansseista jaloin, pornopolkka, nyt nonstop-työpajana!

Ginga Room

Ginga Room

- (4h)

Ei ohjelmakuvausta.

     
11–12        
12–13 Workshop cosplay- ja larp-proppien näyttävämpään käyttöön

Workshop cosplay- ja larp-proppien näyttävämpään käyttöön

Taino H. (2h)

Workshopissa käydään läpi osallistujien omien aseiden näyttävämpää käyttöä oman kehon hallinnan kautta. Ohjelma on pääasiassa tarkoitettu cossaajille sekä larppaajille, mutta katsottavaa riittää varmasti myös muillekin.

Sandy Petersenin fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Sandy Petersenin fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Sandy Petersen (1h)

Sandy Petersen vastaa fanien kysymyksiin sekä jakaa nimikirjoituksia.

   
13–14      
14–15          
15–16         Boffaus: Pirkanmaan mestaruusturnauksen finaali

Boffaus: Pirkanmaan mestaruusturnauksen finaali

Pirkanmaan boffaajat ry (2h)

Tässä huippujännittävässä ottelussa ratkaistaan Pirkanmaan mestaruus yksi yhtä vastaan -boffauksessa!

16–17   Tracon 8: Make it happen!

Tracon 8: Make it happen!

Conitea (1h)

Onko sinulla mielipide siitä, miltä seuraavan Traconin tulisi näyttää? Haluaisitko kenties mahdollisesti jopa mukaan tekemään sitä? Tässä keskustelutilaisuudessa vaihdetaan ajatuksia Traconin tulevaisuudesta ja kerrotaan osallistumismahdollisuuksista. Tule tekemään seuraavasta Traconista tätäkin hienompi!

   
17–18            

Lauantain ohjelma

Iso Sali 10:00–11:00

Avajaiset

Conitea

Viihteellisen informatiivisessa avajaisspektaakkelissa ohjelmassa on mm. tanssiryhmä Chotto!Chocolaten tanssiesitys, teemapelin räjähtävä alkurysäys sekä kuumia vinkkejä siitä, mitä viikonloppuna ei ainakaan kannata missata! Alkaa klo 10:30.

Pieni Sali 11:00–12:00

Maailmalopun kuvia ja salaliittoteorioita

Teema

Miten maailma loppui – vai loppuiko? Panelisteina Tirius Fran, vielä tuntematon huputettu kostaja, Harmaa Saarai, sekä Harmonian Universumin päälaama Cariophyllis, joka aiemmin tunnettiin vallankumousjohtaja Oranssina Pantterina. Paneeli on osa teemapeliä.

Studio 11:00–13:00

Hei, me cossataan!

Saana Siljamäki

Oletko koskaan miettinyt, mitä vaaditaan valmiiseen ryhmäcosplayesitykseen? Mitä kulisseissa tapahtuu? Mistä kaikki saa alkunsa? Tule kuulemaan kisoista henkiin jääneen cossaajan omakohtaisista onnistumisista ja mokista. Saat vinkkejä mm. juonen rakenteesta, äänittämisestä ja esitykseen valmistautumisesta. Ohjelma on suunnattu erityisesti aloitteleville kisaajille.

Sopraano 11:00–12:00

Nettiroolipelien maailma

Hanna Mäkinen

Millaisia yhteisöjä ovat internetin tarinaroolipelit? Mitä pelaajana ja pelin ylläpitäjänä on syytä ottaa huomioon? Yli 10 vuotta netin eläinroolipelien parissa pörrännyt tarinoi faktaa ja näkemyksiä nettiropetuksen maailmasta.

Sonaatti 1 11:00–13:00

Ensimmäinen bofferini-työpaja

Pirkanmaan boffaajat ry

Oletko joskus nähnyt bofferin heiluttajia? Oletko halunnut kokeilla bofferointia, mutta et ole kehdannut mennä keskeyttämään tai kysymään, saisitko kokeilla miltä bofferi tuntuu kädessä? Ei huolta, nyt voit tulla muiden kiinnostuneiden kanssa rakentamaan ilmaiseksi oman bofferitikarin, jolloin saat ensikosketuksen bofferiin ja bofferointiin! Soveltuu kaikille, jotka osaavat käyttää teippirullaa.

Rondo 11:00–18:00

Boffaustila

Pirkanmaan Boffaajat ry

Tule kokeilemaan boffausta eli bofferitaistelua! Bofferit ovat itse tehtyjä pehmeitä miekkoja, keihäitä ja muita lyömäaseita, joilla kamppailu on vauhdikas ja viihdyttävä urheilulaji. Ohjelmassa myös turnaus, jonka tapahtuma-ajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Pieni Sali 12:00–14:00

Kodittomana avaruudessa

Mikko "Lmmz" Lammi

Mitä animessa tehdään, kun Maahan ei ole palaamista ja pyyhekin jäi matkasta? Avaruuden käymättömillä korpimailla voisi kuvitella olevan pimeää, kylmää ja yksinäistä – vaan näin on laita harvemmin animessa, kun avaruusmatkaajien ihmissuhdesotkuja häiritsevät tavan takaa avaruusolentojen hyökkäykset ja muut virkistävät yllätykset. Esityksessä käydään näytteiden kera läpi lukuisia genren klassikoita, joita kommentoimassa ovat Mikko Lammi, Pekka Wallendahl ja Jussi Nikander.

Sopraano 12:00–14:00

Tietokonemallinnuksen hyödyntäminen animessa ja mangassa

Juho "Syoran" Tuominen

Tietotekniikan kehittyessä on myös animaation alalle on avautunut uusia mahdollisuuksia. Yleensä tietokoneanimaatiota käytetään, koska se on halvempaa ja nopeampaa tuottaa, mutta piirrosjäljestä liiaksi erottuva tietokoneanimaatio voi haitata katselunautintoa. Teokset kuten Redline osoittavat, että kokonaan ilmankin pärjää, mutta aina studioilla ei ole seitsemää vuotta aikaa yksittäisen elokuvan tuottamiseen. Toisaalta esimerkiksi Negima-mangan tietokoneella mallinnettuja arkkitehtuuritaustoja on kiitelty niiden yksityiskohtaisuudesta ja näyttävyydestä. Voiko 3D-mallinnus tuoda jotain sellaista animeen tai mangaan, jota pelkällä perinteisellä piirrostekniikalla ei voi tehdä?

Basso 12:00–15:00

Brony-miitti

brony.fi

Miitti bronyille eli My Little Pony: Friendship is Magic -animaatiosarjan faneille.

Studio 13:00–15:00

Fairy Tail – Velho ja Kissa

Riikka Sohlman

Fairy Tail on Hiro Mashiman toiseksi tunnetuin sarja Rave Masterin jälkeen. Sarjassa seurataan Fairy Tail -nimisen velhojen killan kommelluksia ja seikkailuja. Sarjaa on julkaistu alkaen vuodesta 2006 Weekly Shounen Magazinessa, mutta suurin osa faneista tuntuu löytyvän muualta kuin poikien joukosta. Ohjelmassa käydään läpi päähahmoja, juonta ja erilaisia viittauksia muihin sarjoihin sekä selvitetään, mikä tekee sarjasta erikoisen muihin shounensarjoihin verrattuna. Sisältää juonipaljastuksia.

Sonaatti 1 13:00–14:00

Cossaajan kootut selitykset

Henna "Momo" Hirvonen, Heta "Poke" Hirvonen

Kuulutko niihin joilla conia edeltävä yö menee kaikkeen muuhun kuin nukkumiseen ja ompelukone surisee pikkutunneille asti? Edellinen iltahan on tunnetusti paras aika puvun väsäämiselle – stressitasot nousevat uusiin ulottuvuuksiin ja motivaatiokin on kumman korkealla! Keräsimme parhaita selityksiä ja tekosyitä puvun teon lykkäämiseen sekä helppoja ratkaisuja mattimyö-häisille. Tervetuloa avautumaan myös omista edellisen illan tuskailuistasi!

Opus 1 13:00–15:00

Sarjakuva-albumin tuotantoprosessi

Kristian Huitula

Sarjakuva-Kalevalan ja Muumin piirtäjänäkin tunnettu Kristian Huitula avaa sarjakuvan tekoprosessia käsikirjoituksesta valmiiksi tuotteeksi. Japanin animaatiostudioillakin animetyöhön perehtynyt Huitula kertoo sarjakuvan toteuttamisesta esimerkkinään itse käsikirjoittamansa ja piirtämänsä 1500-luvun Japaniin sijoittuva “Oni Kudaki”-albumisarja. Luennon jälkeen workshopissa mahdollisuus käytännön harjoitteluun tekijän opastuksella, tyyli vapaa!

Opus 2 13:00–16:00

Suomen cosplay-harrastajat

Suomen cosplay-harrastajat

Ryhmä pyrkii saamaan alan harrastajat tutustumaan ja verkostoitumaan keskenään. Toimintaa mm. Facebookissa sekä coneissa. Tämä on SCH:n ensimmäinen miitti, ja tarkoituksena on tutustua paremmin ryhmän jäseniin, sekä vaikka ihan vain hengailla porukalla. Mikäli olet kiinnostunut cosplaysta ja haluat tutustua muihin harrastajiin, niin tule rohkeasti käymään luonamme!

Iso Sali 14:00–16:00

AMV-kisa

Sanna Nousiainen

Traconin AMV-kisassa kilpaillaan neljässä sarjassa: draama, toiminta, huumori ja romantiikka. Tule katsastamaan Suomen AMV-taivaan nousevat tähdet ja kovimmat konkarit!

Pieni Sali 14:00–15:00

GoH Speech: Horror in Gaming

Sandy Petersen

Sandy will reveal his secrets on how to run a successful, spine-thrilling horror roleplaying game. The lecture is based on his experiences working on Call of Cthulhu, Doom and Quake and from watching endless hours of horror movies. Prepare yourself for some practical samples!

Sopraano 14:00–16:00

City-peikkoja ja neonvaloja

Niina Niskanen ja Simo Järvelä

Neonhämärä-urbaanilarppikampanjassa (2008–2012) yksi keskeisimmistä lajityypeistä oli trollpunk. Pelien aikana Helsingissä liikkui oudolta haisevia, kummallisesti elehtiviä pörröpäitä, jotka milloin soittivat rock’n’trollia kulttuuriareena Glorian lavalla, milloin taas tappelivat skinareiden kanssa pimeällä parkkipaikalla. Kerromme, millaisia peikot olivat Neonhämärässä, miten niiden kulttuuria toteutettiin ja miten siihen kaupungilla suhtauduttiin.

Sonaatti 1 14:00–16:00

Super Robot Wars – Crossovereita ja Isoja robotteja

Mikael "Väiski" Paananen

Yli 20 vuotta jatkunut Japanissa huikean suosion saanut Super Robot Wars-pelisarja on jäänyt lähes kokonaan tuntemattomaksi länsimaalaiselle yleisölle lisenssivaikeuksien vuoksi. Tämä luento kertoo kaiken olennaisen tästä huikeasta mecha-crossover-sarjasta. Luennolla käsitellään muun muassa pelimekaniikkaa, mechatyyppejä ja upeita taisteluanimaatioita sekä tietysti sitä, miten näihin peleihin pääsee käsiksi ja miten niistä kykenee nauttimaan ilman käännöksiäkin.

Opus 3 14:00–15:00

Mensan älykkyystesti

Mensa ry

Oletko kiinnostunut älykkyydestä? Haluatko testata oman älykkyytesi? Suomen Mensa järjestää älykkyystestin Traconissa. Testi mittaa ns. yleistä älykkyyttä eikä vaadi ennakkotietoa tai -valmistautumista. Testit arvioi psykologi, ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti. Testin hinta on 40 euroa. Testiin voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet. Ota mukaan käteismaksu ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Ulkona 14:00–17:00

Cosplayshakki, taistelulajinäytöksiä ja TanPARA

-

Ulkona tapahtuu! Shakki, pelien kuningas, on entistäkin jännittävämpää kun olet itse shakkinappula. Nappulaksi pääsee myös paikan päällä, jos ennakkoilmoittautumisten jälkeen jää tilaa! Ulkona myös taistelulajinäytöksiä: klo 14:00 Musō Shinden ryū -iaido. Klo 15:00 TanPARA.

Pieni Sali 15:00–16:00

Yasuhiro Nakuran haastattelu

-

Ei ohjelmakuvausta.

Studio 15:00–17:00

Cosplay-haaste

Show-cosplay-yhdistys OF ry

Tuntuuko, että cosplay-ohjelma coneissa on jo ”niin nähty”? Kaipaatko jotain uutta ja freesiä? Nyt monta TV:stä tuttua formaattia puetaan cosplayn nahkoihin! Tule katsomaan ja viihtymään jännittä-vien cosplay-aiheisten haastetehtävien pariin!

Basso 15:00–16:00

Turrimiitti

-

Ei ohjelmakuvausta.

Opus 1 15:00–18:00

Lafi-gaala

Lost and Found

JRock-fanifoorumi Lost and Foundin eli tuttavallisemmin Lafin miitissä ohjelmassa on mm. vuosittainen palkintojenjako, tutustumisleikkejä ja kirpputori.

Opus 3 15:00–21:00

Sandy Petersen: roolipeli

-

Ei ohjelmakuvausta.

Iso Sali 16:00–17:00

Samurain rakkaus

Tampereen ylioppilasteatteri

Samurain rakkaus on riipaiseva kertomus samurain ja ylhäisöneidon rakkaudesta, joka yltää yli elämän ja kuoleman rajan. Juhani Lompolon käsikirjoittama ja Otto Donnerin säveltämä teos pohjautuu vanhaan japanilaiseen tarinaan Pionilyhty, jota esitetään edelleen Japanissa. Tampereen ylioppilasteatterissa esitettävä musiikillinen kabuki-draama on Suomen kantaesitys, ja se saa ensiiltansa 13.10.2012. Traconissa näytetään otteita tulevasta esityksestä.

Pieni Sali 16:00–17:00

1800: Alkujen ja loppujen aika

Rintamasuunta

1800-luku oli Napoleonin, kuningatar Viktorian, Saksan keisarikunnan, brittiläisen imperiumin ja eurooppalaisten vallan aikaa. Vanhat imperiumit sortuivat ja uudet valtiot nousivat niiden tuhkasta. Miten tuo kaikki tapahtui ja mihin tuo kaikki johti? Sen teille kertoo tässä Axis Powers Hetalia -teemaisessa esityksessä cosplayryhmä Rintamasuunta.

Sopraano 16:00–17:00

Pakokauhua Raccoon Cityssä

Ari-Pekka "carska" Savolainen, Juho "Hazama" Miettinen

Kuvittelitko, että Resident Evilissä on kyse vain korisevista zombeista ja makeista aurinkolaseista? Tämä luento on olemassa todistaakseen, kuinka väärässä olitkaan! Syviä juonenkäänteitä! Unelmia ja haavoja!

Sonaatti 1 16:00–19:00

Foliohattutyöpaja

Jenni Kääriäinen ja Maisa Vainikainen

Ajatuksenluku ja sähkömagneettiset aallot ovat todellinen uhka. Tule rakentamaan patentoimaton foliohattu ja suojaa aivosi alieneilta, zombeilta ja Illuminatilta. Edes Kristillisdemokraattien mielenhallinta ei läpäise tätä suojaa.

Basso 16:00–18:00

TanPARAn parapara-oppitunti

TanPARA

Parapara on jo Suomeenkin levinnyt japanilainen klubitanssi, joka perustuu vauhdikkaaseen käsien liikkeeseen. Tule mukaan opettelemaan paraparaa!

Opus 2 16:00–17:00

Yasuhiro Nakuran fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Yasuhiro Nakura

Yasuhiro Nakura vastaa fanien kysymyksiin sekä jakaa nimikirjoituksia.

Iso Sali 17:00–20:00

Pukukilpailu ja World Cosplay Summit 2013 -karsinta

Cosplay Finland Tour

Lisätietoja cosplaysivulta.

Pieni Sali 17:00–18:00

Iso Z ja avaruudessa selviytymisen alkeet

Riku Niittymäki

Avaruudessa selviäminen on kysymys, joka on kuuhun laskeutumisen päivistä lähtien askarruttanut fyysikoita, visionäärejä ja filosofeja. Näitä kysymyksiä käsittellään niin nyky- kuin entisaikain näkökulmista tässä luennossa Ison Z:n johdolla.

Studio 17:00–18:00

Planet Soldiers of Love

Elina Routi, Heli Routi

Sailor Moon -neronleimaus saattaa nykyisin tuntua kuluneelta idealta, vaikka kaikkien taikatyttötarinoiden äidistähän on kyse. Oletko koskaan tuuminut, minkälaisia syrjään vedettyjä asioita Sailor Moonissa kuvataan, mitä ei välttämättä tämän päivän mangassa näe? Hahmoihin samastuu omalla kokemuksellaan julmimmistakin teiniajoista; jokaiselle löytyy oma soturinsa. Tule kuuntelemaan luentoamme, olitpa sitten fani tai täysin tietämätön koko sarjasta! Sisältää juonipaljastuksia.

Sopraano 17:00–19:00

Stalker – Bar Talk

Ville ”Burger” Vuorela

The English translation of Stalker RPG landed into an existing international sub-culture and has since gained many friends. Its fans are now both asking for more content and creating it themselves. But how to make more content for such a game? What has been asked and what could be on offer? The FLOW system has no use for endless lists of equipment. The setting imposes other restrictions, because the content has to be faithful to the source material and follow someone else’s Designer Intent. What have the fans done and where do their interests lie?

Pieni Sali 18:00–20:00

Japanin uudet animestudiot värikuvin

Valtteri "Tounis" Strömsholm

Viime Traconista tuttu ”Japanin animestudiot värikuvin”-ohjelma saa jatkoa! Tällä kertaa keskitytään pienempiin, vasta nousussa oleviin studioihin vanhojen vakiintuneiden sijaan. Ohjelmassa käydään läpi merkittävimmät uudet studiot ja niiden tyylit sekä analysoidaan, miksi jokaisen animeharrastajan tulisi painaa ne mieleensä ja mitkä niistä kenties kasvavat isojen joukkoon.

Studio 18:00–20:00

Iloinen muumiperhe – Japaniin ja takaisin

Cilla Lohi, Nita Lohi, Myy Lohi

Kun Muumipeikko, Pikku Myy ja Muumipappa esiintyy... Muumilaakson tarinoita on jokaiselle tuttu animaatiosovitus Tove Janssonin klassikkokirjoista. Tuskin kukaan kuitenkaan piti sitä animena, kun ensi kerran näki sitä televisiosta. Millainen sarja oikein on Japanissa? Entä mikä on muuttunut matkalla kirjoista animeksi ja siitä suomenkieliseksi piirrossarjaksi?

Opus 1 18:00–20:00

SIIRRETTY: Perinteisten japanilaisten aseiden käyttö cossaajan ja larppaajan näkökulmasta

Taino H. ja Antti Pajunen

Esityksessä käydään läpi lyhyesti teoriaa perinteisten japanilaisten aseiden käytöstä. Workshop-osuudessa katsojat osallistuvat kyseisten aseiden käyttöön. Lisäksi harjoitellaan oman kehon käyttöä aseiden kanssa. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Opus 1).

Sopraano 19:00–20:00

RPG-Show

Pekka ”Sandi” Wallendahl

RPG on urheilulajeista jaloin, jonka rinnalla olympialaiset, jääkiekot ja formulat ovat tuskin edes kärpästen pärinää. Illan RPG-SHOW:ssa nähdään jälleen kutkuttavan eeppinen spektaakkeli Luolamestarin ja pahaa aavistamattomien pelaajahahmojen välillä. Tule kannustamaan aikamme suurmestari, isänmaan toivo, kääpiö sekä tietysti M-I-K-E voittoon!

Sonaatti 1 19:00–20:00

Cthulhu ja avaruus

Ilkka ”Kyanor” Niemi

Kokoelma omituisia hybridipelejä, jotka ovat ilmestyneet viimeisien vuosien aikana Lovecraftin tekijänoikeuksien rauetessa.

Studio 20:00–22:00

Artisti josta et ole kuullutkaan: Hideo Azuma, K-18

Satu Valli, Minna Rikalainen

Hideo Azuma tunnetaan meilläpäin lähinnä Disappearance Diary -sarjakuvastaan, joka kuvaa hänen putoamistaan yhteiskunnan ulkopuolelle 90-luvun laman aikaan. Azuma-sensei on kuitenkin muutakin kuin vain alkoholisoitunut otaku: hänellä on ollut suurta merkitystä anime- ja mangateollisuudelle. Onpa häntä jopa tituuleerattu ”loliconin isäksikin” useaan otteeseen. Tällä luennolla tutustumme hänen elämäntyöhönsä animaation ja sarjakuvan parissa. Ikäraja 18 vuotta. Henkilöllisyystodistus tarkastetaan.

Sopraano 20:00–21:00

Fanitaidepaneeli

Päivi "ered" Niinikangas

Fanien tekemä taide jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Onko kyseessä olennainen osa fandomia, fanien faneille luomaa lisäsisältöä rakkaudesta lähdeteosta kohtaan vai häpeilemätöntä suosion sekä rahan kalastelua toisten hengentuotteilla? Mikä motivoi piirtämään toisten hahmoja ja miltä fanitaidetta tuntuu saada? Paneelissa pureudutaan aiheeseen useasta eri näkökulmasta ja myös yleisön toivotaan osallistuvan keskusteluun. Panelisteina: Raakel Hokkanen, Taina Koskinen, Ella Kurki ja Petra Nordlund

Sonaatti 1 20:00–22:00

Cosplayesitykset, nuo kisalavojen lyhytelokuvat

Henniina "Pumpkin" Isoaho

Cosplaykisaaminen on kokenut suuren evoluution muutaman sekunnin poseeraamisesta yleisön edessä konserttisalien suurille lavoille, joilla on mahdollisuus esittää eeppisiä tarinoita. Miten peräkammarin ompelijasta kehkeytyy myös ohjaaja, koreografi, käsikirjoittaja, äänieditoija ja videoleikkaaja? Luennolla käydään läpi pro-vinkit mieleenpainuvan cosplayesityksen rakentamiseen erilaisesta näkökulmasta, josta kokenutkin kisaaja voi oppia jotain uutta.

Opus 1 20:00–21:00

Johnny, what the...?!

Tiina Nukarinen

Japanilainen populaarikulttuuri on ajoittain hyvinkin outoa. Tarkastelemme tällä kertaa, miten tämä ilmenee Johnny & Associatesin poikabändi-idolien tekemisissä. ”It’s like a supernova next to the door.”

Rondo 20:00–24:00

Iltabileet

-

Ei ohjelmakuvausta.

Opus 2 20:00–21:00

SIIRRETTY: Indie-manifesti

Arto Koistinen

Mitä on olla pieni studio pelilalla? Mihin peliala on menossa ja minkälaisia haasteita se kohtaa? Peliyrittäjä kertoo raadollisen realistiseti alan toiminnasta, yrittämisestä ja siitä miten pelejä pääsee tekemään, sekä siitä miten pelejä ei kannata tehdä. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Opus 2).

Sopraano 21:00–23:00

Huispauslihaksista silkkilakanoihin – Fan fictionia vakavasti ja ei niin vakavasti

Panelisteina Iina Karasti, Suvi Virolainen ja Noora Karasti

Mistä on fan fiction tehty? Kliseistä, yksinäisistä kyynelistä, unettomista öistä, kommentoimattomista ficeistä, syyhyävistä sormista, kilahduksista, kuivuneista silmistä, tyhjän paperin pelosta, käsittämättömistä parituksista, lemonista, fluffysta ja angstista. Fan fictionista monella tasolla ja tällä kertaa ehkä sivistävästikin. Miltä fan fiction näyttää paperilla? Mihin fan fiction on menossa? Toivomme pystyvämme vastaamaan näihin kysymyksiin paneelissa.

Studio 22:00–24:00

Animehuone

Crunchyroll

Ei ohjelmakuvausta.

Sonaatti 1 22:00–23:00

Melonipaneeli K-15

Jenni "Rika" Aro, Aino "Yuurei" Alasmaa

Mikä niissä kiehtoo? Milloin liika on liikaa? Paljonko voi paljastaa? Asiallista mutta huumoripitoista keskustelua animessa ja mangassa esiintyvistä meloneista. Huom! Ohjelma ei sisällä hedelmiä.

Sonaatti 1 23:00–25:00

Vedetään Hatusta Goes Anime

Ana Pereira, Teemu Kivinen, Saga Takehara, Sini Ylimäinen, Lotta Lehtimäki ja Frida Selim

Televisiosta tuttu impro-ohjelma Vedetään Hatusta saa animen ja japanilaisen populaarikulttuurin siivin aivan uuden puolen! Tule katsomaan kuinka anime ja pelihahmot tekevät maailman huonointa deittivideota ja miten hatusta vedetyt aiheet saavat aivan uuden merkityksen.

Sunnuntain ohjelma

Studio 0:00–10:00

Animehuone

Crunchyroll

Ei ohjelmakuvausta.

Sopraano 0:00–2:00

PERUTTU: Japanin henkimaailma ja sen rajalla, Osa 2

Milla Katajisto, Marika Taam

Tämä luento on valitettavasti peruttu.

Rondo 0:00–1:00

Iltabileet

-

Ei ohjelmakuvausta.

Sonaatti 1 1:00–2:00

Yöllinen musavisa

Kalle "Pallerå" Hietaranta, Matti Pieniniemi

Jos uni ei vielä maita tai haluat vain käydä mahdollisimman monessa ohjelmassa ennen maailmanloppua, tule kavereidesi kanssa tunnistamaan taustamusiikkeja animeista ja japanilaisista videopeleistä! Voit osallistua 1–3 hengen ryhmissä tai vain tulla kuuntelemaan musiikkia ja tutustumaan sarjoihin.

Rondo 1:00–17:00

Boffaustila

Pirkanmaan Boffaajat

Tule kokeilemaan boffausta eli bofferitaistelua! Bofferit ovat itse tehtyjä pehmeitä miekkoja, keihäitä ja muita lyömäaseita, joilla kamppailu on vauhdikas ja viihdyttävä urheilulaji. Ohjelmassa myös turnaus, jonka tapahtuma-ajat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Sonaatti 1 2:00–4:00

SIIRRETTY: LARP: Venus & Eros Tracon

Tero Tikkanen

Väsyttääkö avaruusaluksen arki? Haluatko tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä? Tule siis seuralaispalvelu Venus & Eroksen järjestämään pikadeittitapahtumaan ja löydä sydämesi valittu, yhden illan hoito tai uusi sydänystävä. Venus & Eros Tracon on Star Exodus larppimaailmaan sijoittuva pikadeittipeli. Venus&Eros on maailmanlaajuisesti tunnettu seuralaispalvelu, jonka palveluksia käyttävät paitsi lemmenkipeät ihmiset, myös tahot jotka tarvitsevat mahdollisuuden salaiseen tapaamiseen ilman, että se herättää liikaa epäilyksiä. Pelissä on romantiikan ohella myös synkkiä salaisuuksia. Peliin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa larppikokemusta tai erillistä proppautumista, vaan avoin mieli ja eläytymiskyky riittävät. Huomaa muuttunut tila (ohjelmalehdessä Basso, oikea tila Sonaatti 1).

Pieni Sali 10:00–12:00

Cosplay-deitti

Sora "LEd" Hietala, Frida "Frii" Selim ja Tiitu "NaruDossu" Vihakara

Cosplaydeitti on humoristinen Napakymppi-tyylinen show-ohjelma, jossa animehahmot löytävät Kohtalon Valittunsa. Osallistujat on valittu ennakkoilmoittautumisten perusteella; tervetuloa katsomoon! Suositusikäraja 14.

Studio 10:00–12:00

Kawamorin mielen mukaan

Heidi "Hoothoot" Päivinen

Animeohjaaja Shoji Kawamori on erityisen tunnettu uudemmista Macross-tuoteperheen teoksistaan. Galaktisten supertähtien rinnalla avaruuden eri kolkkia asuttavat monet muut ihmiskohtalot. Kaikkeen kietoutuva symboliikka ja henkiset arvot rönsyilevät Kawamorin sarjoissa ja luovat uniikin tunnelman, jota ei löydy mistään muualta. Millaisia maailmoja Kawamori on luonut, miten erilaiset myytit sekoittuvat avaruudessa ja mitä yksi tunnetuimmista animeohjaajista oikeastaan haluaa kertoa meille?

Sonaatti 1 10:00–12:00

Miniproppipaja

Minna ”Nargara” Fagerdahl

Miekkoja ja vasaroita, heittotähtiä ja panssareita... Tule askartelemaan omasi! Miniproppipajassa pääset kokeilemaan proppien luomista halvoista materiaaleista – opastuksella tai ilman.

Basso 10:00–11:00

Pornopolkkamaraton

Tiia Porkka ja Julia Sainonen

Sunnuntaiaamu on parasta mahdollista aikaa tanssille ja ilonpidolle. Siispä Traconin sunnuntaita aloittelee tansseista jaloin, pornopolkka, nyt nonstop-työpajana!

Opus 1 10:00–14:00

Ginga Room

-

Ei ohjelmakuvausta.

Sopraano 11:00–12:00

Sandy Petersenin haastattelu

Sandy Petersen

Mikä Lovecraftissa kiehtoo? Yllättikö Doomin ja Quaken suosio? Tule kuulemaan roolipeliveteraanin Sandy Petersenin haastattelu miehen elämästä, urasta ja mitä Sandy Petersenille nykyään kuuluu.

Pieni Sali 12:00–13:00

10 + 1 syytä rakastaa Kaoru Moria

Anna "Extended_feline" Rantasila

Kaipaatteko elämänne hitusen romantiikkaa, ripauksen estetiikkaa sekä aimo annoksen ihania naisia ja miehiä? Näitä kaikkia – ja kebabohjeita! – Teidän silmillenne ja sielullenne voi tarjota mangaka nimeltä Kaoru Mori. Tulkaa tutustumaan Morin sisäkköjen- ja silmälasientäyteiseen, sopivan kapinalliseen maailmaan. Jos vielä epäröitte, tämän tuokion aikana ihastutte varmasti ikihyviksi!

Studio 12:00–13:00

Pyrstötähti ja tuhotulva – Maailmanlopun teema Tove Janssonin muumikirjoissa

Anni Nupponen

Luennolla pohditaan, millaisia maailmanlopun teemoja Tove Janssonin muumikirjat sisältävät. Miten maailmanloppuun suhtaudutaan kirjasarjassa ja millainen on mahdollinen muumimaailman maailmanloppu?

Sopraano 12:00–13:00

Maailmanloppu ja siitä selviytyminen – paradoksaalinen peruskurssi

Minna Hiltula

Kun traconilaiset pakenevat maailmanloppua avaruusalus Tampere-talolla, nousee aikaparadoksin syövereistä yksi henkilö opettamaan muille, miten tähän pisteeseen oikein päädyttiin. Alussa pintapuolinen katsaus yleisimpiin maailmanloppuskenaarioihin, jonka jälkeen vuorossa on selvitys siitä, miten näiden skenaarioiden tapahtuessa tulee toimia. Tämän jälkeen annetaan vielä ”dagen efter”-selviytymisohjeita niille, jotka eivät aikaparadoksin vuoksi vielä tiedä, etteivät päässeetkään pakenemaan.

Sonaatti 1 12:00–13:00

Roinasta loistokkuuteen REDUX

Matti "Atlas" Maalismaa

Puuttuvatko kalliit työkalut, eikö käytössä ole hienoja materiaaleja? Ei huolta, hyvä laatu ja halpa hinta eivät ole mahdottomuus! Tällä kertaa tutustutaan lähemmin halpoihin ja monikäyttöisiin työkaluihin sekä elokuvamaailman keinoihin proppienrakennuksessa.

Basso 12:00–14:00

Workshop cosplay- ja larp-proppien näyttävämpään käyttöön

Taino H.

Workshopissa käydään läpi osallistujien omien aseiden näyttävämpää käyttöä oman kehon hallinnan kautta. Ohjelma on pääasiassa tarkoitettu cossaajille sekä larppaajille, mutta katsottavaa riittää varmasti myös muillekin.

Opus 2 12:00–13:00

Sandy Petersenin fanitapaaminen ja signeeraustilaisuus

Sandy Petersen

Sandy Petersen vastaa fanien kysymyksiin sekä jakaa nimikirjoituksia.

Pieni Sali 13:00–14:00

The Legend of Zelda -pianokonsertti

Riku Niemelä

The Legend of Zelda -pelisarjan musiikki on jo vuosia ollut itse sarjaa tunnetumpi ja sen tarinoitakin suurempi legenda. Tämä pianokonsertti esittelee tuon tarunhohtoisen maailman sen musiikin kautta. Tule kuulemaan maagisia melodioita pianolle sovitettuna ja teeman mukaisesti kuvitettuna musiikillisena seikkailuna!

Studio 13:00–14:00

Suurin Pätijä! – tietovisa

Mikko "Lmmz" Lammi

Kilpailijat pätevät tiedoillaan, taidoillaan tai tuurillaan! 2–3 hlö joukkueille esitetään anime- ja manga-aiheisia kysymyksiä AV-materiaalin saattelemana, ja joukkueiden tehtävänä on luonnollisesti hakata vastustajansa. Tässä kisassa hyvä improaminen ja nokkeluus voi pelastaa silloinkin, kun oikea vastaus on hämärän peitossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus vaikuttaa kisan kulkuun. Joukkueiden ilmoittautumiset infossa ennen kisan alkua.

Sopraano 13:00–14:00

Keräilykorttipelin maailman luominen – esimerkkinä Cabals the Card Game

Sami Simola

Miten keräilykorttipelin maailma luodaan ja mitä merkitystä sillä on pelikokemuksen kannalta? Esitelmässä tuodaan esille maailman luomisen erilaisia tekniikoita sekä pohditaan fantastisten ja historiallisten maailmojen merkitystä pelikulttuurissa.

Sonaatti 1 13:00–16:00

Cosplaykrokiipaja

Raakel Hokkanen, Petra "Leppu" Nordlund

Pysyykö kynä kädessäsi tai onko päälläsi cosplayasu? Tervetuloa poseeraamaan lyhyitä aikoja yksin tai yhdessä, tai yleisöksi piirtelemään toinen toistaan mielenkiintoisempia cosseja ja poseja mitä conikansan keskuudesta voi löytyä! Coni tarjoaa paperit ja kynät.

Iso Sali 14:00–15:00

GoH Speech: Yasuhiro Nakura – Making of animation

Yasuhiro Nakura

How are the animation and characters to your favorite series and movies born? Yasuhiro Nakura talks about the different aspects of making an animation based on his own experiences working in various parts in animation production.

Pieni Sali 14:00–16:00

Anime ja hahmokulttuuri

Matias "Madu" Tukiainen

Nykyanimea parjataan usein hahmovetoisuudesta, millä yleensä tunnutaan tarkoittavan sitä, että sarjassa ei tapahdu yhtään mitään. Voiko sarjat oikeasti jaotella hahmo- ja tapahtumavetoisiin, vai tuleeko erottava tekijä tylsän ja kiinnostavan sarjan välillä jostain aivan muualta? Luennolla pohditaan niin hahmokulttuuria yleisesti kuin sen vaikutusta animeen ja mangaan.

Studio 14:00–15:00

Kun addiktio iskee – mikä animessa ja mangassa koukuttaa

Sora "LEd" Hietala

Oletko koskaan miettinyt, miksi sitä animea tuli katsottua ensimmäisen kerran? Entä miksi tartuit juuri siihen pokkariin, joka sai sinut löytämään mangan? Tämän esityksen tarkoituksena on vastata juuri näihin hiljaisiin kymysyksiin, joita otakut pohtivat päidensä sisällä, sekä valottaa, miksi tähän Japanin populaarikulttuurinakin tunnettuun ihmemaahan tuli astuttua.

Sopraano 14:00–15:00

Persiasta perikatoon – historiallisia loppuja roolipeleissä

Joonas Katko

Mikä teki Aleksanterista Suuren? Mihin sortui mongolien mahtava valtakunta? Ja mikä vei viimeisen tsaarin ? Tervetuloa kuulemaan maailmanloppua pienemmän mittakaavan lopuista ja siitä, miten sellaisia voi soveltaa omissa roolipeleissään.

Iso Sali 15:00–17:00

Esityskilpailu, nettipukukisa ja Missimittari

Cosplay Finland Tour

Lisätietoja cosplaysivulta.

Studio 15:00–16:00

Kosmos on laaja

Mikko "Lmmz" Lammi

Hyvän fiktion rajoittimena ovat valitettavan usein tieteelliset faktat, mutta niitä voidaan kiertää sopivalla teknobabblella, muukalaisten laitteilla tai jopa silkalla eeppisyydellä. Esitelmässä pohditaan, miten avaruusmatkustamisen tunnettuihin fysikaalisiin rajoitteisiin, kuten etäisyyksiin, nopeuteen, painovoimaan, säteilyyn tai aikaan suhtaudutaan eräissä animeteoksissa.

Sopraano 15:00–16:00

Pelimekaniikan vaikutus pelimaailmassa

Nestori ”Nuurori” Lehtonen ja Hanna ”Qris” Rautakumpu

Tietääkö sankari, että keräämällä aarteita tulee vahvemmaksi? Siksikö aarteita kerätään? Onko tutkittua tietoa siitä, miksi joka 20. yritys onnistuu? Miksi ei?Miten pelin säännöt voisivat vaikuttaa pelimaailmaan, jos niiden annettaisiin. Voisiko tälläisessä maailmassa olla enää järkeä? Entä voiko pelin sääntöjen suunnittelu tähdätä maailman luomiseen? Millaisia mahdollisuuksia tällainen maailma voisi tarjota peleissä?

Ulkona 15:00–17:00

Boffaus: Pirkanmaan mestaruusturnauksen finaali

Pirkanmaan boffaajat ry

Tässä huippujännittävässä ottelussa ratkaistaan Pirkanmaan mestaruus yksi yhtä vastaan -boffauksessa!

Pieni Sali 16:00–17:00

Legend of the Galactic Heroes: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

Muuan Vahvin

Kunniavieras Yasuhiro Nakuran merkittävin saavutus on Legend of the Galatic Heroesin hahmosuunnittelu. Valitettavasti LoGH on niin massiivinen, että meidän on tyytyminen käsittelemään A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights -OAV:tä, joka kertoo pääsarjan päähenkilön Reinhard von Lohengramin taustan. Luento antaa hyvän pohjan katsoa varsinainen sarja, mutta avaa myös uusia näkökulmia amiraaleille.

Studio 16:00–17:00

Miekkailu avaruusaluksissa

Ilkka ”Kyanor” Niemi ja Asko Metsäpelto

Miksi miekankäytön salat ovat jalo ja hyödyllinen taito karaistuneelle avaruuspiraatille ja -mariinille ja vaihtoehto ylivoimaiselle tulivoimalle.

Sopraano 16:00–17:00

Kultistin ABC

Tuukka Tenhunen

Mitä kultit ovat? Miten ne syntyvät, kasvavat ja kuihtuvat? Luvassa katsaus kulttien rakenteeseen, psykologiaan ja temppuihin. Mukana historiallisia esimerkkejä ja spekulaatiota. Perusta oma kulttisi jo huomenna!

Sonaatti 1 16:00–17:00

Kaiba – teennäinen hipsteranime josta et ole koskaan kuullutkaan

Emilia Vuorentausta

Muistojen manipulaatiota, vartalojen vaihtoa ensimmäisessä maailmassa. Pohdintoja animesta, joka voisi ulkomuotonsa puolesta olla suoraan Pikku Kakkosesta. Onko meillä syytä katsoa tämä teennäiseksi ja tekotaiteelliseksi haukuttu anime? Onko se sen arvoista? Otetaan selvää.

Opus 1 16:00–17:00

Tracon 8: Make it happen!

Conitea

Onko sinulla mielipide siitä, miltä seuraavan Traconin tulisi näyttää? Haluaisitko kenties mahdollisesti jopa mukaan tekemään sitä? Tässä keskustelutilaisuudessa vaihdetaan ajatuksia Traconin tulevaisuudesta ja kerrotaan osallistumismahdollisuuksista. Tule tekemään seuraavasta Traconista tätäkin hienompi!

Iso Sali 17:00–18:00

Päättäjäiset

Conitea

Ei ohjelmakuvausta.