Roolipelit ja larpit

Traconissa järjestetään runsaasti erilaisia pöytäroolipelejä ja larppeja. Monet Traconin roolipeleistä ja larpeista ovat myös aloittelijaystävällisiä, eli mitään aiempaa roolipelikokemusta ei niihin osallistumiseen vaadita.

Mistä roolipelaamisessa on oikein kyse? Wikipedia kertoo »

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelit pidetään pääsääntöisesti toisen kerroksen Opus 1 -tilassa. Niihin ilmoittaudutaan paikan päällä listoihin, jotka löytyvät Opus 1:n välittömässä läheisyydessä sijaitsevilta ilmoitustauluilta.

Mouse Guard
Opus 4, La 18-21, Antti Knutas

In the world of Mouse Guard, mice struggle to live safely and prosper amongst harsh conditions and a host of predators. Thus the Mouse Guard was formed: more than just soldiers, they are guides for common mice looking to journey without confrontation from one village to another. They see to their duty with fearless dedication so that they may not simply exist, but truly live.

Seikkailussa neljä hiirisoturia ryhtyy selvittämään kadonneen viljakuljetuksen kohtaloa, mutta asiat eivät ole niin yksinkertaisia kuin miltä ne aluksi näyttävät.

Kuolleen maan ritarit
Opus 4, La 14-18, Tuomo Nyrhilä

Viimeisen maailmansodan jälkeen Maa on puhtaaksi poltettu, säteilyn saastuttama autiomaa. Rikkaimmat pakenivat kiertoradalle Ulkotaivaan avaruusasemiin, köyhät vetäytyivät maan alle Holveihin. Maan pinnalla vaeltavat vain Holvien ritarit, Terässudet, jotka suojautuvat säteilyltä muinaisten sotakävelijöiden sisään. Holvien ja raunioiden varjoissa kulkevat Patriootit, menneiden valtioiden salamurhaajien, sabotöörien ja agenttien perilliset. Huhujen mukaan heillä on keino selviytymiseen. Huhujen mukaan he myös tappavat kaikki lähelleen eksyvät.

Murha Joninkylässä
Opus 4, La 19-24, Matti Järvinen

Joninkylän Tiedon temppelissä kuohuu: yksi temppelin tietäjistä on löydetty murhattuna. Tiedonjumala Lhankor Mhytä palvovien pelaajahahmojen on sukellettava kirjaston salaisuuksiin ja ratkaistava rikos arvoitusdekkarin perinteitä hyödyntävässä tutkimuksessa. Sääntöinä toimii yksinkertaistettu HeroQuest-roolipelin toinen laitos, jonka sääntöjen osaaminen on hyödyksi muttei pakollista. Peli sijoittuu Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Pelissä on valmiit hahmot.

Wyvernin sisaret
Opus 4, La 12-16, Matti Järvinen

Dara Hapan patriarkaalisessa yhteiskunnassa naisten osa on ahdas. Aatelisrouvat ovat kuitenkin perustaneet oman salaseuransa, joka joutuu yllättäviin vaikeuksiin. Paljastuuko perinteitä rikkova salaseura miehille vai onnistuvatko naiset ratkaisemaan ongelman itse? Sääntöinä toimii pelaajien valinnan mukaan RuneQuestin suomenkielinen laitos tai HeroQuest-roolipelin toinen laitos. Sääntöjen osaaminen on hyödyksi muttei pakollista. Peli sijoittuu toisen ajan Gloranthan maailmaan, jota ei tarvitse tuntea etukäteen. Pelissä on valmiit hahmot, jotka ovat kaikki naisia.

Kuolleiden miesten teurastamo
Opus 4, La 12-15, Sami Pekkola

Junaonnettomuus erämaassa vaarantaa keisarin salatun perijän henkilöllisyyden. Purgatory Steam Punk. Selviytymistaistelua, juonittelua ja äkkikuolemia.

A Penny For My Thoughts – Muistoja Maailmanlopusta
Opus 4, La 12-16 18-22 ja Su 10-14, Olli Purma

Olet pelastaunut tovereidesi kanssa pieneltä hajoavalta kuljetusalukselta isoon avaruuslaivaan. Ette kukaan muista miten olette pienelle alukselle päätyneet tai edes keitä olette. Teille on kerrottu, että maailmanloppu on tapahtunut ja että olette ehkä viimeisiä maapallolta paenneita. Sairastuvan osaava henkilökunta on luvannut auttaa teitä. Yhessä päätätte lähteä avaamaan muistojanne...

Dreampunk: Pahaa unta kaduilla
Opus 4, La 20-24, Mika Metsätähti

Keijuja, peikkoja ja kyberpunkkia haaksirikkoutuneena autioplaneetalle. Muurilla ja voimakentällä suojatun kaupungin slummeissa ei ole rehellisiä vaihtoehtoja, jos haluaa ansaita edes vähän unia.

Pokémon-sankarit ja maailmanloppu
Opus 4, La 12-15 ja Su 12-15, Minna Oikola

Copycat perheineen on kadonnut ja heidän talonsa on maan tasalla! Yleisen tiedon mukaan talo on purettu, koska paikalle rakennetaan magneettijuna, mutta tämä kuulostaa kyllä niin pahasti peitetarinalta että oksat pois! Näin on ainakin erään hairahtaneen Mr. Psychicin mielestä. Hänestä kyseessä on jonkin salaisen liittouman ovela suunnitelma kasata paikalle maailmanlopun aiheuttava räjähde! Niinpä toimelias Mr. Psychic on hakenut kaupungin ilmoitustaululla urheita Pokémon-kouluttajia kertoakseen heille tapahtumien oikean laidan ja lähettääkseen heidät matkaan estämään tämä kamaluus. Ilmoitus oli allekirjoitettu epäselvästi tekstillä “Assistant Professor”, josta nuoret Pokémon kouluttajamme ovatkin jo päätelleet vaikka mitä.

Sormus - 5. retkikunta
Opus 4, La 20-24 ja Su 10-14, Samuli Suominen

Kirkasveden prinsessa on sairas, ja kuningas etsii hädissään parannuskeinoa. Unissaan hän on nähnyt sormuksen, jonka uskoo pelastavan rakkaan tyttärensä. Nyt näkijä kertoo tietävänsä, mistä sormuksen löytää. Urheita sieluja kaivataan matkaamaan maan syövereihin sitä etsimään. Neljä retkikuntaa on jo epäonnistunut - mutta ehkä heidän jälkiään seuraten teillä on mahdollisuus onnistua ja turvata kirkasveden tulevaisuus?

Uudelleenrakennus 1867
Opus 4, La 22-02, Aki Vainio

Yhdysvaltojen sisällissota on ohi. Taistelutantereina toimineet osavaltiot ovat vain kasa palaneita raunioita, joissa  erilaiset onnenonkijat lyövät lyötyä tehdäkseen vähän rahaa. Vapautetut orjat huomaavat, että uusi vapaus ei olekaan aivan niin hienoa kuin voisi kuvitella ja heidän entiset omistajansa joutuvat sopeutumaan maailmaan, jossa he eivät enää ole se suurin vallanpitäjä. Vaikka sota on ohi, taistelu selviytymisestä on vasta alkanut.

Pathfinder Society
Opus 4, La 11-01 ja Su 11-15, Useita pelinjohtajia

Pathfinder Society tarjoaa kevyitä, hauskoja fantasiaroolipelejä, jotka eivät vaadi sitoutumista pitkään kampanjaan. Kampanjassa pelataan Paizo Publishingin valmisseikkailuja. Seikkailut vaihtelevat perinteisistä luolakomppauksista murhamysteereihin. Kuhunkin seikkailuun otetaan 4-6 pelaajaa. Seikkailun pelaamiseen menee noin neljä tuntia. Lisää tietoa kampanjasta: paizo.com/pathfindersociety ja bo.cx/pfs.

Larpit

Venus & Eros Tracon
Sonaatti 1, lauantain ja sunnuntain välinen yö klo 02:00–03:45, Tero Tikkanen

Väsyttääkö avaruusaluksen arki? Haluatko tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä? Tule siis seuralaispalvelu Venus & Eroksen järjestämään pikadeittitapahtumaan ja löydä sydämesi valittu, yhden illan hoito tai uusi sydänystävä. Venus & Eros Tracon on Star Exodus larppimaailmaan sijoittuva pikadeittipeli. Venus&Eros on maailmanlaajuisesti tunnettu seuralaispalvelu, jonka palveluksia käyttävät paitsi lemmenkipeät ihmiset, myös tahot jotka tarvitsevat mahdollisuuden salaiseen tapaamiseen ilman, että se herättää liikaa epäilyksiä. Pelissä on romantiikan ohella myös synkkiä salaisuuksia. Peliin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa larppikokemusta tai erillistä proppautumista, vaan avoin mieli ja eläytymiskyky riittävät.