Blogi

Kuvia Traconista!

Traconissa hyöri viikonlopun aikana kymmenkunta Traconin omaa valokuvaajaa, jotka ikuistivat tapahtuman menoa aina ohjelmanumeroista käytävien spontaaneihin tempauksiin. Tässä muutamia otoksia - runsaasti lisää löytyy tuttuun tapaan Anikin kuvagalleriasta!

Kuva: Ville RaikkoKuva: Ville Raikko

>Kuva: Tapio MatikainenKuva: Tapio Matikainen

>Kuva: Ville RaikkoKuva: Ville Raikko

>Kuva: Mikael PeltomaaKuva: Mikael Peltomaa

Kuva: Ville RaikkoKuva: Ville Raikko

Tagit: 

Lue Tracon 7:n conzinet verkossa!

Traconissa ilmestyi conzine, paikan päällä tapahtuman aikana syntyvä uutis- ja huumorilehti. Tracon 7:n aikana ehti ilmestyä kolme numeroa, joita jaettiin maksutta mm. infossa. Jäikö jokin numeroista saamatta? Lue conzinet verkossa!

Lue Tracon 7:n conzinet!

Lehdet ovat PDF-muodossa, jonka lukemiseen tarvitset ilmaisen Adobe Reader -ohjelman.

Huvudaxbladet
Lauantai klo 15:00

Haastattelussa Praedor- ja Stalker-roolipelien pääsyyllinen Ville "Burger" Vuorela sekä jonosta tempaistu kävijä nimim. Grellfanboy!

Ilta-Cirwes
Lauantai klo 21:00

Lue kuumimmat paljastukset cosplaybackstagelta!

Kansa taisteli, sienet kertovat
Sunnuntai klo 14:00

Teemapelin erikoisnumerossa tärkeä tiedotus avaruusalus Marcos Omegan lääkintäosastolta sekä kohupaljastuksia aluksen psykiatrin, tohtori Forellin, vuotaneista muistiinpanoista!

Myös Tracon V:n (2010) ja Tracon VI:n (2011) conzinet ovat aikaisempien tapahtumien sivustoilta.

Tagit: 

Mitä meistä on kirjoitettu?

Tracon 7 on onnistuneesti takana, mutta ihan ilman kommelluksia ja kämmejäkään ei selvitty. Palaute on ollut enimmäkseen positiivista, ja joukossa on ollut myös paljon rakentavaa kritiikkiä.

Kaikkien ani.muun syndikoitujen blogien Tracon-palaute luetaan varmasti, ja siitä opitaan ensi vuodeksi. Lisäksi Traconin viestintä seuraa kaikkia Googlen Blogspot- ja Blogger-palveluissa sijaitsevia julkisia blogeja.

Tässä pieni otos suomalaisen animeblogosfäärin Tracon-kirjoittelusta. Kiitos palautteesta ja blogauksistanne!

Myös Lamentations of the Flame Princess -oldskoolropen tekijä Jim Raggi vaikuttaa olleen varsin tyytyväinen viikonloppuun. 

Tagit: 

Viime hetken vinkit

Kohta se alkaa – nimittäin alkusyksyn paras viikonloppu, conikesän räjähtävä päätös, Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon 7! Tässä muutamia viime hetken vinkkejä, joilla saat coniviikonlopusta kaiken irti!

Tapahtuman ohjelmatiedot sekä hyödyllisiä ohjeita sisältävä ohjelmalehti jaetaan conissa maksutta kaikille kävijöille. Voit myös ottaa varaslähdön ja lukea ohjelmalehden verkossa!

Forecan ja FMI:n sääennusteet lupaavat pientä sadetta lauantaiksi. Coniviikonloppu tulee olemaan syksyisen viileä – viidestä kymmeneen astetta – joten kannattaa pukeutua lämpimästi!

Onhan sinulla tiedossa yöpaikka conin ajaksi? Muistathan, että vaikka coni onkin yön yli auki, Tampere-talossa ei saa nukkua! Kysy siis majapaikkaa tamperelaisilta kavereiltasi ja sukulaisiltasi. Myös Traconin lattiamajoituksessa on edelleen muutama vapaa paikka, jotka myydään conissa Traconin myyntipöydältä hintaan 10 €/hlö/yö (vain käteinen).

Päivä Twitterissä

Coni lähestyy ja Traconin virallinen hashtag #Tracon on aivan liekeissä cossaajain, taidekujalaisten, ohjelmanpitäjäin sekä vähän muidenkin hehkuttaessa tulevaa conia! Tässä muutamia poimintoja tämän päivän Twitter-mylläkästä:

Poimintoja teemapeliin liittyvästä ohjelmasta

Mitä tapahtuu kun maailma loppuu ja ihmiskunta pakenee avaruuteen? Traconissa pyörii koko tapahtuman ajan teemapeli, kevyt liveroolipeli, jossa ratkaistaan maailmanloppua paenneiden ihmiskunnan rippeiden kohtalo. Teemapeliin voit sinäkin osallistua ilmoittautumalla siihen infossa!

Teemapeliin liittyviä tärkeitä tapahtumia tapahtuu ainakin näiden ohjelmanumeroiden yhteydessä, joten jos ihmiskunnan kohtalo kiinnostaa, näitä ei kannata missata!

Lue lisää teemapelistä »

Avajaiset
Iso sali, lauantai klo 10:30–11:00

Avajaisissa tutustutaan muutamiin aluksen keskeisistä henkilöistä ja kuullaan, millainen tilanne aluksella vallitsee.

Maailmanlopun kuvia ja salaliittoteorioita -paneelikeskustelu
Pieni sali, lauantai klo 11:00–11:45

Miten maailma loppui – vai loppuiko? Panelisteina lääkintä- ja tiedeyksikön johtaja luutnanatti Tirius Fran, aluksen pääteknikko ja Alus on Jumala -lahkon johtaja Harmaa Saarai, Harmonian Universumi -liikkeen päälaama Caryophyllus sekä salaliittoteoreetikko Salan Borus.

A Penny For My Thoughts – Muistoja maailmanlopusta
Opus 1, lauantai klo 12:00–16:00 ja 18:00–22:00 sekä sunnuntai klo 10:00–14:00

Tässä pöytäroolipelissä selviää, mitä ehkä viimeiset maasta paenneet mustavat maailmanlopusta. Peliin osallistumalla pääsee kaivamaan kadonneita muistojaan ja löytämään tarinoita tuhoutuvasta maailmasta.

World Cosplay Summit 2013 -karsinta ja pukukilpailu
Iso sali, lauantai klo 17:00–20:00

Esityskisa ja Missimittari
Iso sali, sunnuntai klo 15:00–17:00 

Lauantain cosplaykisojen yhteydessä on luvassa paljastuksia, jännitystä ja kiperiä tilanteita! Sunnuntaina puolestaan saadaan lisää tietoa avaruusmatkasta.

Päättäjäiset
Iso sali, sunnuntai klo 17:00–17:30 

 Koe ihmiskunnan selviytymiskamppailun suuri loppuhuipennus!

Tagit: 

Syksyn siistein vaate on uusi Tracon-paita!

Tämänvuotinen Tracon-paita näyttää tältä. Paidan on suunnitellut Traconin graafinen vastaava Essi "Shinanai" Nopanen. Klikkaa kuva isommaksi!

Osta omasi conista Traconin myyntipöydältä hintaan 15 €! Myynnissä myös edellisvuosien paitoja (hajakokoja).

Aluksen asukit: Muut ryhmittymät

On tunnettu tosiasia, että maailma loppui. Aluksella on tiettävästi kuitenkin erikoisia ja/tai tasapainottomia yksilöitä, jotka kieltäytyvät uskomasta maailman muuttunutta luonnetta, ja keksivät toinen toistaan hullumpia teorioita siitä, mitä ”oikeasti” tapahtui. Nämä salaliittoteoreetikot löytävät toisistaan ymmärrystä ja tukea sen verran kuin epäluuloisilta mieliltään ja salamyhkäisiltä tavoiltaan pystyvät.

Tavallista kansaa on myös kertynyt alukselle isot määrät. Niin maanviljelijät ja kauppiaat kuin taiteilijat ja muut oman elämänsä kulkijat ovat löytäneet turvaan Marcos Omegalle. Suurin osa heistä etsii paikkaansa ja suuntaansa uudessa tilanteessa. He saattavat löytää tarkoituksen toisistaan, miehistöstä tai vaikka uusista tai vanhoista filosofioista. Vain aika näyttää, mihin he päättävät ryhtyä.

Aluksen AI ilmoittaa, että aluksella on myös henkilö, joista ei löydy virallisia tietoja. Kyseinen Ms. Smith on kuitenkin virallisesti ”enimmäkseen harmiton”. Ms. Smith on kaikkien lausuntojen mukaan hyväntahtoinen ja avulias, ja monet matkustajat ovatkin löytäneet etsimänsä keskusteltuaan hänen kanssaan.

Tagit: 

Maailmanlopun ohjelmaa Traconissa!

Tracon 7:n teema on maailmanloppua pakoon. Niinpä monet Traconin ohjelmanumeroista käsittelevät maailmanloppua tavalla tai toisella!

Maailmanlopun kuvia ja salaliittoteorioita
Teema

Miten maailma loppui – vai loppuiko? Panelisteina Tirius Fran, vielä tuntematon huputettu kostaja, Harmaa Saarai, sekä Harmonian Universumin päälaama Cariophyllis, joka aiemmin tunnettiin vallankumousjohtaja Oranssina Pantterina. Paneeli on osa teemapeliä.

Pyrstötähti ja tuhotulva – maailmanlopun teema Tove Janssonin muumikirjoissa
Anni Nupponen 

Luennolla pohditaan, millaisia maailmanlopun teemoja Tove Janssonin muumikirjat sisältävät. Miten maailmanloppuun suhtaudutaan kirjasarjassa ja millainen on mahdollinen muumimaailman maailmanloppu?

Maailmanloppu ja siitä selviytyminen – paradoksaalinen peruskurssi
Minna Hiltula 

Kun traconialaiset pakenevat maailmanloppua avaruusalus Marcos Omegalla, nousee aikaparadoksin syövereistä yksi henkilö opettamaan muille, miten tähän pisteeseen oikein päädyttiin. Alussa pintapuolinen katsaus yleisimpiin maailmanloppuskenaarioihin, jonka jälkeen vuorossa on selvitys siitä, miten näiden skenaarioiden tapahtuessa tulee toimia. Tämän jälkeen annetaan vielä "dagen efter"-selviytymisohjeita niille, jotka eivät aikaparadoksin vuoksi vielä tiedä, etteivät päässeetkään pakenemaan.

Persiasta perikatoon – historiallisia loppuja roolipeleissä
Joonas Katko

Mikä teki Aleksanterista Suuren? Mihin sortui mongolien mahtava valtakunta? Ja mikä vei viimeisen tsaarin ? Tervetuloa kuulemaan maailmanloppua pienemmän mittakaavan lopuista ja siitä, miten sellaisia voi soveltaa omissa roolipeleissään.

Cossaajalla ei käy Traconissa aika pitkäksi!

Varsinaisten cosplaykisojen lisäksi Traconissa on paljon erilaista interaktiivista ohjelmaa cossaajille – siis sellaista, johon juuri sinä voit osallistua!

Cosplaydeitti on humoristinen Napakymppi-tyylinen show-ohjelma, jossa animehahmot löytävät Kohtalon Valittunsa!

Shakki, pelien kuningas, on entistäkin jännittävämpää kun olet itse shakkinappula! Cosplayshakkia pelataan pihalla säävarauksella.

Tuntuuko, että cosplayohjelma coneissa on jo "niin nähty"? Kaipaatko jotain uutta ja freesiä? Nyt monta TV:stä tuttua formaattia puetaan cosplayn nahkoihin! Tämä on Operaatio Fredrikin cosplay-haaste!

Kaikkiin kolmeen voi ennakkoilmoittautua juuri nyt!

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet »

Cosplaykrokiipajaan sen sijaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan voit vain kävellä sisään! Krokii on nopea, elävästä mallista piirrettävä piirros. Tervetuloa piirtämään tai malliksi – coni tarjoaa kynät ja paperit!

PS. Muistathan, että cosplaykilpailuiden ennakkoilmoittautumisen toinen vaihe alkaa ensi viikon maanantaina 6. elokuuta! Lisätietoja kilpailijoille » 

Tagit: 

Sivut

Subscribe to Tracon 7 » Blogi